Ochutnejte saranče v trojobalu, pražská zoo láká na gastrozážitky |
Pátek, 02. srpen 2013 15:47 |
O nadcházejícím víkendu překvapí pražská zoologická zahrada své příznivce netradiční akcí. U příležitosti Dne hmyzožravců zprostředkuje milovníkům havěti a vybrané gastronomie labužnický zážitek: ochutnávku hmyzích specialit. Spíše než obdivovatele hmyzu tentokrát potěší majitele mlsných jazýčků a fanoušky exotické gastroturistiky.
Cesty současné západní gastronomie a hmyzu jako potraviny se podle odborníků překvapivě sbližují. Běžný Evropan už tuší, že hmyz je nízkokalorická surovina bohatá na bílkoviny, které v mnoha částech světa nahrazují obyvatelům maso. Při správné přípravě může být chutnější, než by se na první pohled zdálo. Na českém knižním trhu je možné najít i kuchařky, které čtenáře bez předsudků provedou doposud neznámým kulinářským světem a představí hmyz jako delikatesu. Moučné červy na česneku, smažená sarančata v sezamovém trojobalu či nudle se švábí omáčkou mohou zájemci o gastronomický experiment ochutnat v neděli 5. srpna, kdy pražská zoo ve spolupráci s Přírodovědeckou fakultou Univerzity Karlovy pořádá každoroční exotickou ochutnávku. Součástí programu budou komentovaná setkání spojená s krmením zvířat. Více podrobností o programu naleznete na webových stránkách zoo. (mrak) |